Augusztus 1-ről 2-ra virradó éjjel lesz teljesen pontos egy fontos változást jelző égi állás, a Mars és az Uránusz együttállása a Bika jegyében.  

Ahogy erről már többször írtam, például itt, az átmenet korszakát éljük.

Napról-napra, percről percre változik körülöttünk a világ, újabb és újabb meglepetések érnek, a “nahát, erre soha nem gondoltam volna” kategóriából.

Nincs is időnk magunkhoz térni, vagy megszokni az egyiket, máris itt van a másik – úgyhogy teljesen normális, hogy szorongást kelt a környezet és az életünket meghatározó alapvető feltételek folyamatos változása.

A változások ellen egy átmeneti korszakban nem sokat tudunk tenni, de annyit biztosan, hogy tudatosítjuk: minden környezeti, fizikai változásnak van egy szellemi oldala, egy mögöttes szellemi energetikája is, amely abban az időben meg akar nyilvánulni, és ezt sokféleképpen teheti a világban. A változó fizikai jelenségek helyett leginkább erre a mögöttes energetikára érdemes figyelni, és ezekkel együtt haladni.

A Bika jegye a természetet, a biztonságot, a minket meghatározó fizikai-anyagi feltételeket, a természetet jelöli.

Az Uránusz transzcendens energia, hirtelen, megvilágosító, erős fény, amely egyben fel is borítja a megszokottat, és homlokegyenest ellentétes változásokat hoz gyors egymásutánban. Olyan, mint Beethoven zenéje, elektronikus mega-erősítőkkel. Érdemes meghallgatni az Örömódát a Copying Beethoven c. filmből (https://www.youtube.com/watch?v=Xkj0TeZeZuo), 6.00-7.10 percig jellemzi a legjobban a Bika Uránuszt, a konzervatív öltözékű, néha furcsa kórussal, ahová becsap a zene hirtelen beáramlása. Ráadásul Schiller szövege is csodálatosan uránuszi: “Lángolj fel a lelkünkben szép égi szikra, szent öröm….. “testvér lészen minden ember, merre lengnek szárnyaid!” A Vízöntő-korszak álma.

A Mars pedig az erőt jelképezi, ahogyan most ez a fenti beáramlás megérkezik.

Ahogy az asztrológiában ez már lenni szokott, ezeket a jelenségeket többféleképpen is összeolvashatjuk.

A Mars-Uránusz együttállás a Bikában megjelenhet

  • váratlanul lecsapó viharokkal és villámokkal,
  • egyik pillanatról a másikra kihirdetett meglepő rendeletekkel,
  • furcsa és értelmezhetetlen intézkedésekkel a külvilágban,
  • szokatlan, és ellentétesre váltó, hirtelen fordulatot hozó természeti jelenségekkel

 – ezekkel mind találkoztunk már mostanában.

Ennek az állásnak a szellemi oldala azonban egy nagyon erős, felvillanyzó és megvilágosító hatású szellemi beáramlás, ami most az egész Föld bolygóra elérkezik.

Vagyis, nagyon sok ember, hirtelen nagyon másként láthat és értelmezhet dolgokat, megláthat valamit a mindennapos ügyek mögött, ami erőteljes ébresztő hatással bír.

Más, sokkal erősebb fényben látjuk önmagunkat és a világunkat is, mintha hirtelen felkapcsolták volna a színpadunkon a spotlámpát.

A Mars-Uránusz együttállás a Bikában  egyfajta szellemi ébresztőórának tekinthető. Érdemes odafigyelni ezekben a napokban, augusztus első hetében, milyen újszerű meglátásaink vannak, milyen új összefüggések bontakoznak ki előttünk, és ezekre koncentrálni.

A dolgok lényege mindig a jelenségek szintje mögött van!

Szilágyi Katalin asztrológus írása

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen. https://csillaglelek.hu/asztrologia/