Párkapcsolati problémák

 

A párkapcsolat az egyik olyan terület az életünkben,

ami motiválhat a fejlődésre.

A tündérmeséken felnőtt generációk sajnos

abban a tévhitben vannak, hogy csak egyszer kell

megtalálni a Mr/Mrs. Csodálatost,

és ez a terület onnantól ki van pipálva. Pedig…

Pedig a munka igazán csak akkor kezdődik.

A párunk számunkra a legjobb tükör és fejlesztő eszköz, itt mérhetjük le legjobban, hol tart lelkünk a fejlődésben.

Gyakran előfordul például, hogy Mr/Mrs Csodálatos keresése rendre hasonló forgatókönyv szerint történik – elindul egy kapcsolat, ami jónak tűnik, aztán valamilyen okból egy bizonyos idő elteltével hasonló problémák merülnek fel, és a kapcsolat megszakad.

Mivel abból a tévhitből indulunk ki, hogy a kapcsolat a másik ember „ilyen-olyansága” miatt szakad meg, ezért ismét új partnert keresünk.

Ezúttal mást, de mégis azt tapasztaljuk, hogy a kapcsolat ugyanazokat a nehézségeket hozza elénk – hiszen a Lelkünk ezen a kapcsolaton keresztül üzen nekünk, és mutatja fel a rendezetlen energiát.

Sok esetben történik például, hogy nagy szerelemnek induló kapcsolatban a nő (ritkábban a férfi) azt veszi észre, hogy a partnere nem figyel rá, kihasználja őt, és mintha csak érdekből kapcsolódna. Szakítás után ismét elindul egy nagy szerelem, ahol szintén azt tapasztalja, hogy a másik kihasználja – és így tovább. Egyre kisebb bizalommal vág bele a kapcsolatokba, egyre jobban fél – és félelme rendre beigazolódik.

Ilyenkor célszerű észrevenni, hogy itt egy minta működik, és mintegy programozottan ugyanolyan helyzeteket teremt, az aktuális partnertől függetlenül. A minta megtöréséhez, átírásához először rá kell látni, hogy ilyen minta létezik – ebben a családállítás és az asztrológia módszere egyaránt segíteni tud.

E. sokat szenvedett férje enyhe alkoholizmusa, és ebből fakadó megbízhatatlansága miatt.

A beszélgetéseink során kiderült, hogy ez már a harmadik házassága, előző két férje is alkoholista volt.

Az első férjéről már a házasságuk előtt tudta ezt, de bízott benne, hogy megváltozik, majd javulni fog. Elváltak.

A második férje tökéletesnek ígérkezett, de róla is kiderült, hogy titokban iszik a munkahelyén. Elváltak.

A harmadik férje nem volt alkoholista, amikor összekerültek, első néhány évük boldogan telt. A férj azonban az új munkahelyén olyan társaságba keveredett, akik rendszeresen összejártak, és szinte kötelező volt a közös ivászat.

E. tehetetlennek érezte magát, és nagyon el volt keseredve, hogy “mindig rosszul választ”, mindig alkohol-problémákba fut.

A családállítás rávilágított a mintázat forrására és meg is válaszolta, miért nem tud ettől szabadulni.

E. szorosan kötődött édesapjához,  aki alkoholista volt, és akit édesanyja, a gyerekekkel együtt elhagyott.  E. kötődése, Lelkének vágya, hogy apján segítsen, olyan erős volt, hogy felülírta vágyát egy normális párkapcsolatra.

A lány lelke folyamatosan létrehozta azokat a helyzeteket a lány életében, amelyekben a partnereken keresztül az Apát próbálja megmenteni.

Az állítás oldásának folyamatában E. visszaadta a feladatot édesapja lelkének, ettől határozottan megkönnyebbült. (érezhető volt a lekötött energiák felszabadulása).

Hogyan jelentkezett az oldás eredménye?

Egy idő után jelenlegi férjének munkahelye megszűnt. A férj, rövid álláskeresés után talált másik munkahelyet, ahol a munkatársakkal való iszogatás nem volt a mindennapok része, így az alkohol megszűnt problémának lenni.

Párkapcsolati problémával küzdesz, és nem tudod megoldani? Írj nekünk!