Karrier elakadások

 

 

Ha valaki azt tapasztalja, hogy a karrierjében minden jól indul,

és ő is mindent megtesz, ám valamiért mégsem tud tovább/feljebb lépni,

a mögött gyakran a lélek elakadása van.

 

Nem a főnök a hibás, és nem is a “rendszer”.

Érdemes a mélyére menni az elakadások mögött rejlő mintázatnak.

Z. nagy kétségbeeséssel érkezett a családállításra. Negyvenes férfiként érezte, hogy most kellene karrierje csúcsán járnia. Mindig ígéretes szakmai pozíciókba is került, ám azt tapasztalta, hogy bár egy ideig tovább és feljebb jut a ranglétrán, mintha létezne egy nem látható plafon a létrán, amin nem tud keresztüljutni, akármennyire is igyekszik, akármennyire is jól dolgozik.

Népes családjának aktív támogatása az állításban is megmutatkozott, csak ő és idősebb testvére, valamint az apa és az anya képviselői között volt érzékelhető némi feszültség. Kérdésre elmondta, hogy szülei házassága példamutató, nagyon régen együtt élnek szeretetben három gyermekükkel. Z. két testvérére nem volt jellemző a karrier- elakadás.

Édesapja zenész, korábban sokat utazott külföldre, így a külföldet is megjelenítettük az állításban. Z. képviselője azonnal vonzást érzett a külföld „képviselője” iránt, aki állította, hogy neki köze van Z. családjához is. Hosszú keresgélés után tisztává vált a kép: Z-nek született egy testvére külföldön, akit édesapja egyáltalán nem vállalt fel, igazából nem is tudott róla. Ez a nem ismert féltestvér idősebb volt Z.-nél. Az ő helyét Z. őrizte a családban – úgy, hogy egy bizonyos szinten mindig megállította a karrierjét, mintha ott egy láthatatlan „torlasz, gát” lenne.

Az állítás oldásának folyamatában a testvérek sorába befogadást nyert ez az ismeretlen féltestvér, és megindult a pozitív energiaáramlás a testvérek között.

Z.-t annyira felkavarta az állítás, amit teljesen hihetetlennek tartott, hogy  néhány nap múlva rákérdezett a szüleinél, hogy lehetséges-e, hogy van egy féltestvére. Idős édesapja könnyek között mesélte el, hogy a gyakori turnék során egy Dániában élő zenész hölggyel még a házasságuk elején volt rövid viszonya, amelyből a titkos szerető állítása szerint gyermek született, de ő sohasem ismerte el, hogy az övé lenne, és teljesen megszakított velük minden kapcsolatot, igyekezett ezt a rövid félrelépést teljesen kitörölni a fejéből.

Z-t nagyon megrázta ez az információ. Megbánta, hogy eljött családállításra, mert a tökéletes család illúziója megtört a lelkében.

Hogyan jelentkezett az oldás hatása? Néhány hónap múlva Z. sikeresen pályázott egy magasabb pozícióra, amit el is nyert.

Sokat dolgozol és mégsem úgy jutsz előre, ahogy megérdemelnéd? Írj nekünk!