Milyen változtatást kér személy szerint tőlem a Szaturnusz-Plútó-Jupiter
együttállás?

Az írásaimban sokszor esik említés a 2020-ban bekövetkező “Nagy Szaturnusz-Plútó-Jupiter Együttállásról” (amelynek első felvonása január 12-én volt), és ami a rendszereket, és azok megváltoztatását, a valódi transzformációt jelöli.

Azóta sokan fordultak hozzám azzal a kérdéssel, hogy “na jó, de NEKEM, személy szerint, hol, miben működik ez?”. Nyilván van az egyéni horoszkópokban is különbség abban, hogy melyik életterület hangsúlyozódik, de azért vannak olyan változási feladatok, amelyeket bár egyénileg, de mindannyian egyformán el kell végezzünk.

Ahhoz ugyanis, hogy a rendszerek változni tudjanak, nem felső elhatározás kell a „vezetés” részéről, hanem a rendszer alapköveinek kell módosulnia.

A Tarot-kártyában ezt a XVI, Torony lapja mutatja:
Amit felépítettél, az összeomlik, célszerű kiugrani belőle. A széthullott köveket másként összerakva kell új rendszert kidolgozni.

Csak akkor tud új rendszer születni, ha a régit összetartó habarcs, vagyis a felépítményt összetartó GONDOLKODÁSMÓD már nincs
ott, és új gondolkodással, új épületté emeljük a széthullott köveket.

Ha nem adjuk fel a régi gondolkodásmódunkat, hanem tíz körömmel kapaszkodunk a habarcsba, akkor csak az történik, hogy a kövek, széthullva, maguk alá temetnek minket.

Ha változtatunk, akkor önként kilépünk a régi Toronyból, ott állunk a lehullott kövek mellett, és az új kiépítésében közösen munkálkodhatunk együtt.

Tehát ez mindannyiunk feladata: a közösség gondolkodása kell változzon, és ezt mindig csak önmagunkon tudjuk kezdeni, önmagunk gondolkodásán tudunk változtatni. Ezt, horoszkóptól függetlenül, mindenki már ma elkezdheti.

Hogy miben változik az asztrológia szimbólumai szerint a körülöttünk lévő világ a Vízöntő
korban? Néhány kulcsszóval meghatározható:

 

RÉGI                                                                                                         ÚJ

ANYAG-ALAPÚ GONDOLKODÁS,MATERIALIZMUS                      ENERGIA-ALAPÚ GONDOLKODÁS

Az ember = a teste                                                                                az ember =  sugárzó energiamintázat

túlélő gondolkodás (meddig élek?)                                                    hatásalapú gondolkodás (hogyan élek? Mire                                                                                                                               vagyok hatással, milyen hatások érnek?)

Megőrző üzemmód                                                                              Változó üzemmód

HATALOM alapú gondolkodás, érzelmi játszmák                           EGYÜTTMŰKÖDÉS alapú gondolkodás,
                                                                                                                érzelmi megosztás

Vertikális, hierarchikus társadalom                                                  Horizontális, önszerveződő körökből álló                                                                                                                                    társadalom

Cél: megmerevedett struktúrák alkotása egyénileg                      Cél: Rugalmas, változó, fejlődő mintázatok

 (AzAnyag formálása)                                                                          alkotása közösen (Az Élet formálása)      

A Halál tisztelete (pl. hősök emléke,ünnepélyes gyász, mint      Az Élet tisztelete (pl. új születése, ünnepélyes öröm,

összetartó erő)                                                                                    mint összetartó erő)

Forrásbirtoklás (értékmérés, pénz,muszájmunka)                        Forrásmegosztás (nincs érték-összevetés,                                                                                                                                   bőségmegosztás, örömszolgálat)

 

 

Láthatóvá válik, hogy a sokat szidott technológia, pl. az Internet, a megosztó fórumok, a közösségi média megjelenése, az ehhez kapcsolódó kultúra  hogyan szolgálja, és egyben tükrözi és megkívánja tőlünk az új gondolkodásmódot, az önszerveződéssel, a  megosztásokkal, a rugalmas, állandóan változó mintázatokkal. A keretrendszereink már átalakulóban vannak, már csak tartalommal kell megtöltenünk. Már csak a céljaink, makacsul idejétmúlt emberképünk, a birtoklásvágyunk, a túlélés-féltésünk az, ami még a Toronyban tart bennünket.

Ha ezt a néhány kulcsszót nézzük, akkor láthatjuk,hogy sok minden elindult már, de azt is láthatjuk,hol vannak még elakadásaink, és elkezdhetünk egyénileg dolgozni ezeken. Ha valaki úgy érzi, neki kevés ez a néhány kulcsszó, akkor egy kicsit kibővített táblázatban is összefoglaltam, ahol kérdések is segítik azon pontok beazonosítását, ahol még nem sikerült változtatni. Minden olyan pont, ahol berzenkedést, tiltakozást érzel, azt mutatja, hogy

ott van a legtöbb teendő.

Ha például csak a második pontot nézzük, máris láthatjuk, hogy a közelmúltban megjelent Schobert Norbi-bejegyzés miért váltott ki akkora internetes érdeklődést, hozzászólás-áradatot: itt a régi szemlélet: az  ember = a teste, ütközik az újjal:  az ember = sugárzó energiamintázat. Reagálni sem érdemes rá: a réginek nincs esélye fennmaradni.

Ha úgy érzed, szükséged van a részletesebb, táblázatos formára, itt kérheted – ingyenesen – emailben: kapcsolat@csillaglelek.hu.

Mindenkinek jó önváltoztató munkát a következő, március végén-április elején várható sorsfordító együttállásig!

Szilágyi Katalin asztrológus írása