Melyik országot válasszam?

Kedves ismerősöm és jó barátom már évek óta tervezte a külföldre költözést, de nehezen szánta rá magát. Vállalkozóként dolgozik, úgyhogy a “digitalis nomádok” életét élve, bárhonnan tudja a munkáját végezni. Nehéznek bizonyult azonban kiválasztani, hogy melyik európai országot válassza.

Előnyök-hátrányok tekintetében racionálisan már többször végigelemezte, melyik lenne jó: Németországban élnek rokonai, akik kezdetben segíthetnék; Portugáliában már többször járt és nagyon vonzotta, valamint ott olcsóbb a megélhetés; Franciaország mellett pedig az szólt, hogy – az angol mellett – valamennyire beszélte a nyelvet, míg a németet vagy a portugált nem.

A racionális elemzések végén viszont annyira elbizonytalanodott, hogy felajánlottam, hátha a tudattalanban rejtőzik a döntés: nézzük meg, mit üzen a tudattalan a kártyák segítségével, melyik a neki való ország.

Mind a három lehetőségre kértünk útmutatást a kártyáktól, rövid-, közép-, illetve hosszú távra.

A feltett kérdés tehát a következő volt: Milyen folyamatok, lehetőségek várnak az egyes országokban rövid, közép és hosszú távon? A  következő kártyákat húzta az egyes helyekre:

A Symbolon kártyacsomag képei adtak útmutatást a döntéshez

RÖVID TÁV                          KÖZÉP TÁV                          HOSSZÚ TÁV

NÉMETORSZÁG:               HÍRNÖK                             VÁMPÍR                               DEPRESSZIÓ

PORTUGÁLIA :                  SAKKJÁTÉKOS                    MESTER ÉS TANÍTVÁNY   CSÁBÍTÓ

FRANCIAORSZÁG:            BOLOND                             ANYASÁG                         FELSZABADULÁS

A kártyák által mutatott tudattalan meglátások szerint Németország ugyan józan és racionális döntés (Hírnök), hosszú távon azonban az ő esetében elszívná az életerejét (Vámpír), és lehangolná (Depresszió).

Portugáliában sokat tanulhat (Mester és Tanítvány), pénzügyileg jól sakkozhat (Sakkjátékos), de valójában csak egy csábító, álságos lehetőség maradna.

Franciaország ígérte a legtöbbet, amely a felszabadultsághoz és az anyaság megéléséhez is vezetheti.

Bár meglepődött, a tudattalan néhány hét múlva egy álommal is üzent, ahol még a várost is látta, ahová költözni fog. Felszabadult, örömteli érzéssel ébredt az álomból.

A Bolond kártyája a Symbolon csomagban az újrakezdés szimbóluma – ám itt hozta magával a hétköznapi jelentését is, mivel sokan “Bolond vagy?” kérdéssel fogadták, amikor elmondta, hogy Franciaországba készül, ahol nincs ismerőse, és nem várja előkészített lakás vagy munkahely. Ennek ellenére úgy érezte, mennie kell. Néha muszáj kockázatot is vállalni ahhoz, hogy elkezdhessük azt az életet élni, ami valóban a miénk.

Most már egy ideje kint él, és eddig minden beigazolódott érzésben, amit a kártyák rövid távon mutattak: az újrakezdés, a könnyed lazaság, a felszabadultság és az érzelmi terhek megszűnése egyaránt jellemző az életére. Minden felesleges holmiját, kötődését letette a költözéssel – ahogy a képen a Bolond is csak egy kis csomaggal indul. Bizalommal járja a saját útját.

Szilágyi Katalin asztrológus írása

Cover photo credit geojango_maps

Ha Te is szeretnél belső útmutatást kapni a kártyák segítségével, bejelentkezés és további információ:

  • email: kati.szilagy@gmail.com
  • mobil: +36 20 385-9483