Boldog Új Évet mindenkinek! Kellemes és hatékony lesz január első kétharmada; 20-a körül már régóta érő esemény indul útjára, amely komoly változásokat hoz

Január elején nagyjából pihenten, lendületesen és hatékonyan kezdjük az évet, érdemes hosszabb és rövidebb távú terveket készíteni, mert most nem érezzük ezt annyira nehéznek. 20-a körül, amikor a Nap és a Plútó is a Vízöntő jegyébe lép, egy nagyobb és régóta alakuló változás veszi kezdetét – hogy ezt pozitívnak, vagy negatívnak éljük meg, az attól függ, mennyire állunk készen saját életünkben a változásokra. Érdemes készen állnunk, és a tervek során új élethelyzeteket, működési módokat is végiggondolnunk, kidolgoznunk! Célszerű nagyobb hangsúlyt adni annak, hogy a szívünk mélyén mit szeretnénk csinálni, mint annak, hogy mit vár tőlünk az eresztékeiben recsegő társadalmi berendezkedés.

HATÁROZOTT TERVEK ÉS MEGVALÓSÍTÓ AKTIVITÁS INDUL

December az előző év nehéz hónapjaihoz képest valóban nyugalmasnak és békésnek bizonyult. Kicsit elfáradtunk ekkorra, jólesett megpihenni. Bár a korábbi korszak izgatott karácsonyi készülődését visszahozni nem sikerült, mégis sok szempontból lecsendesülést és apró örömeket is hozott a decemberi időszak.

Örülhetünk, mert január elején ez az életérzés még folytatódni fog, különösen az első héten. Január 1 mindjárt azt a fordulatot hozza, hogy a Jupiter hosszú hátrálás után elindul előre: ez a hitet, a reményt növeli, és útjára indíthatja a jó dolgokat.

Fontos, hogy legyenek jó kis terveink – ezek viszik előre a világot, ahogy az ősi időkben készült, de ma is igazán érvényes, örök újévi ABBA-dalból is kiderül: https://www.youtube.com/watch?v=3Uo0JAUWijM

A Merkúr járása direktbe fordul, úgyhogy január elején az ügyintézés is viszonylag jól megy – ezt csak a Neptunusszal alkotott nehéz fényszög hátráltatja, ami kicsit elbizonytalanítja, zavarosabbá, átláthatatlanná teszi a folyamatokat. Az időjárásban ez az állás ködöt, nyúlós csapadékot is hozhat január elején.

Az évünk és céljaink megtervezése most nélkülözhetetlen feladat, ami nélkül elszabadultan sodródnánk az események tengerén
Photo credit Glenn Carstens Peters

Január 4-én a Bak jegyébe lép a Mars, amitől jóval határozottabbak és céltudatosak leszünk. Ha még van egy-két napunk önmagunkra, ekkor érdemes igazán megcsinálni az éves tervezést, lebontani a megvalósítandó célokat apróbb lépésekre, és bele is vágni a megvalósításba: ezt nem csak a Szaturnusz pozitív támogatása, hanem az Uránusztól jövő jó intuíciók és a Jupitertől jövő támogató energiák is segítik. A január 11-én létrejövő újhold idejére legyenek kész terveink: az újhold friss energiájával hozzá is láthatunk a megvalósításnak.

Január első fele tehát a szokásosnál aktívabb, határozottabb és cselekvőbb lesz, használjuk ki jól ezt az időszakot.

A hónap második fele egy kis betekintést ad már a márciusban induló következő év, a Nap évének történéseibe, így izgalmakat is hoz majd az életünkbe.

A Nap ugyanis a hatalom, a dominancia, a melegség, a sugárzás, valamint a megkérdőjelezhetetlen önbizalom és egyértelműség szimbóluma is… ezeknek a fogalmaknak a jó és a nehezebben megélhető oldalával együtt.

Január 17-én indul a Nap együttállása a Plútóval, ami 20-án lesz pontos, így ez az időpont jelzi azt is, hogy a hatalmi harcok, a dominanciára törekvés erősödni fog a világunkban, kicsiben is és nagyban is.

Január 20 és 21 igen hangsúlyos lesz ebben a hónapban: ekkor a Nap és a Plútó szinte együtt, egyszerre lépnek át a Vízöntő jegyébe, erős fordulatot és felpörgést hozva a világba, események szintjén is.

A Plútó második belépése a Vízöntő jegyébe nagy társadalmi és technológiai változásokat jelez

Amit tavaly március 23-án megfigyelhettünk, amikor a Plútó először lépett át a Vízöntő jegybe egy átmeneti két és fél hónapra, az most erősödni fog. Figyelmünk egyszerre irányul a technológiai újításokra, a mesterséges intelligenciára, és a társadalmi változások kérdésére. Gyökeres változások, teljes szemléletváltás veszi kezdetét.

Január 20-21 környékén szinte biztosan várhatók olyan események, amelyek óriási változást hoznak a világba – ezt hangsúlyozza az is, hogy az esedékes teliholdkor (25-én) a Nap tág együttállásban van a Plútóval, ráadásul a Merkúr és a Mars is együtt állnak majd… régóta készülődő változás első megnyilvánulását tapasztalhatjuk majd ekkor.

Érdekes, hogy tavaly is január 21-én érkezett változást mutató jelzés, egy üstökös felbukkanásával.

A hónap vége tehát izgalmasnak ígérkezik, a Merkúr és a Mars támogató fényszöge az Uránusszal komoly intuíciók, hirtelen ötletek, hirtelen változások beindulását jelenti, amit hangsúlyoz, hogy január 31-én, hosszas hátrálás után, az Uránusz is elindul előre, és magával hoz mindent, ami váratlan és megújulás. A hónap utolsó tíz napjában váratlan, nagy események, hírek jönnek, melyek egyre inkább jelzik, hogy egy teljesen másként működő időszak, a Vízöntő korszak elérkezett, más, újszerű  megoldásokat, eltérő hozzáállást kíván tőlünk életünk minden területén.

Összefoglalva tehát arra készülhetünk januárban, hogy az elején még folytatódik a kellemes, tervezős időszak, haladnak a dolgaink, és érdemes is pozitív tervekkel készen állni a hóvégi fordulatra.

Szeretettel kívánok mindenkinek Boldog Új Évet!

Cover photo credit Alvaro Reyes

Szilágyi Katalin asztrológus írása

További információ és bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, +36 20 385 9483

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen.