A legelső kellemetlen néhány napot kivéve kellemes szeptember jön – beszélgetésekre, találkozókra különösen a második fele alkalmas

Szeptember viszonylag békés hónapnak ígérkezik. A hátrálásban lévő sok-sok égitest miatt ugyan még vannak nehezítettségek, nem hasítunk, néha akadályoztatva is vagyunk, de ezek csak apróbb bosszúságok lesznek. A Vénusz előre indulásával jön a jobb hangulat, a szeptember 15-i újhold után pedig a megvalósítások is menni fognak. Oldott baráti találkozókra, világmegváltó beszélgetésekre, szövetségek kötésére a szeptember különösen alkalmas – használjuk ki!

SZEPTEMBER KELLEMES MEGLEPETÉS A HÓNAPOK KÖZÖTT

A magunk mögött hagyott augusztus itt Magyarországon viszonylag nyugodtan telt, az időjárási rendellenességeket ugyan itt-ott lehetett érezni, de a nagy természeti csapások, amelyeket a Nap-Szaturnusz és a Mars-Neptunusz fényszög jelzett, többnyire más országokban okoztak nagyobb gondokat.

Bár az asztrológus az augusztusi előrejelzésben reménykedett 😊, az extrém meleg azért nem került el bennünket, a Mars-Plútó trigonja a hőmérsékletet igen megdobta augusztus 20-a körül. De utazni, pihenni, töltekezni, nyaralni lehetett az elmúlt hónapban mindenképp!

Szeptember első néhány napjában még folytatódnak az augusztus végi akadályoztatást jelző fényszögek, annál is inkább, mert augusztus egy második teliholddal zárult, amely egyben kiemelte és hangsúlyozta a nehezítettséget jelző Nap-Szaturnusz szembenállást. A sok hátráló égitest (szinte az összes hátrál, hiszen augusztus végétől az Uránusz, szeptember 1-től a Jupiter is hátrálásba kezd) arra utal, hogy továbbra is akadályok, apró bosszúságok vesznek minket körül, többszöri nekifutásra sikerülnek csak a dolgok. Természetesen, ahogy ezt mindig hangsúlyozni szoktam, mindenkinek a saját egyéni, születési horoszkópja szerint alakulnak a dolgok.

Igazából ez egy megfontolásra, átgondolásra, új tervek kidolgozására, nyaralás utáni „józanodásra” alkalmas időszak: most érdemes még egyszer átgondolni, mit, és hogyan szeretnénk.

Azért a bosszúságok, és a hátráló Vénusz miatti kedvetlenség ellenére szeptember első hete mégiscsak arról szól, hogy történnek jó dolgok: a szeptemberi első hétvégén például váratlan jó híreket kaphatunk. 4-én a Vénusz is elindul előre, és vele visszatér a remény.

A megvalósulás még egy kicsit várat magára, mivel a sorsjelölő Szaturnusz, és a nagyobb erőkifejtéseket mutató Mars és az Uránusz az első héten nem kapcsolódik más bolygókhoz. Ez az életünkben úgy tud megmutatkozni, hogy bár kapunk támogatást (Nap-Jupiter trigon jelzi), és jó hírek érkeznek, ám ezek nyomán a megvalósulás majd csak szeptember második felére, az újhold utánra tehető.

Szeptember második fele esősnek ígérkezik az újhold körül (előtte egy kicsivel és utána is kicsivel). Az újhold szeptember 15-én áll fel, méghozzá együttállásban a Merkúrral és szemben a Szaturnusszal, majd később, a Neptunusszal.

Ez hűvösebb, esős időt jelöl szeptember 20-a előtt és után is, váratlan szelekkel, viharokkal 22-e körül, amelyek azonban most remélhetőleg nem hoznak megpróbáltatásokat, a pozitív fényszögkapcsolódások miatt.

16-án végre a Merkúr is megindul előre, és hoz egy kis gyorsulást az ügyekben: úgy érezzük, megindulnak azok a dolgaink, amelyekről ígéretes jelzést kaptunk a hónap elején.

Jó hangulatú baráti találkozókra alkalmas szeptember második fele (photo credit Toa Heftiba)

A Nap 23-án lép át a Mérleg jegyébe, ez az időszak a kellemes eseményeké. A Szaturnusz ekkor fényszög nélkül halad, nem nehezíti extra feladatokkal az életünket. A gyorsléptű, Szűz jegyben járó Merkúr pozitívan kapcsolódik a Jupiterhez szeptember 25-én: ennek végre megvalósulás-szaga van!

A reménytelenség érzése, ami a hátráló Vénusz miatt július óta velünk volt, most egyszerűen tovalibben.. Átkerülünk egy kellemes, oldott, baráti hangulatba, ilyesmibe, mint ebben a zenés videóban, csak kabát nélkül és még zöldellő fákkal:

Kellemes, laza, Eagles-szerű country rock a Fine Lines bandával – szeptemberi hangulatban

A Vénusz és az Uránusz 29-én harmadszor is fényszögkapcsolatba kerül (kvadrát), úgyhogy akinél még nem jött váratlan érzelmi fordulat, akkor most jöhet (akár egy nemszeretem-kapcsolat végét, akár egy váratlan új romantikus történést is jelölhet).

Ugyanezen a napon, Szent Mihály napján, szeptember 29-én lesz a telihold, ez még fokozza az Uránusz-Vénusz érzelmi erejét. Az érzelmeinkre, kellemességekre figyelünk  – most nem fogunk agyalni, kellemes nyárvégében vagyunk, és ez átmenetileg elfelejteti velünk azt is, hogy átépítésben van a világunk…

Az eső is csak október elején indul majd el.

Összességében kellemes hónap lesz a szeptember, különösen a második fele, és még inkább akkor, amikor a Nap átlép a Mérleg jegyébe (szeptember 23-án). Használjuk ki, intézzünk, intézkedjünk, építsük kapcsolatainkat, szervezzünk találkozókat, kössünk szerződéseket, induljon az élet!

SZEPTEMBER A NYITOTTSÁG, A BESZÉLGETÉSEK ÉS A SZÖVETSÉGEK IDŐSZAKA

Bár a szeptember végi kellemességek hatására átmenetileg még egyszer belecsábulhatunk az érzésbe, hogy „visszatértünk a régi normálba”, ez nem így van.

Nagyon fontos, hogy jól kell használnunk a szeptemberi felmentésünket a nagyon nehéz helyzetek tűzoltásai alól: új szövetségeseket keressünk, új szövetségeket kössünk, találkozzunk olyanokkal, akiknek a gondolkodása hasonló, és akikkel együtt tudunk majd továbblépni.

A rendszerek nem lesznek jobbak, sőt.Időről időre szembesülünk azzal, ahogy akadoznak.

Néha csőtörés van, leáll a vízszolgáltatás. Néha nem kapunk időpontot a műtétre. Néha nem találjuk az orvost. Néha az iskolába nem lehet bemenni, mert beázik.Néha összevonnak osztályokat, néha nincs tanítás, tanár.Néha az ügyintézés, vagy az azt szolgáló infrastruktúra, meghibásodik. Néha nem jön a szerelő, és ha jön is, nem tud szerelni. Néha lerobban alattunk a tömegközlekedés.

A felépített rendszereink akadályoztatásával egyre többször szembesülünk; ezek a rendszerek kifutnak majd, mást kell a helyükre tervezni – és ehhez a közös tervezéshez kell, hogy beszéljünk egymással, hogy szövetségeseket találjunk.

Nyugodt időszakban, mint amilyen a szeptember is, mindez könnyebb!

Milyen témákról beszélhetünk, hogy megtaláljuk a szövetségeseinket, a hasonlóan gondolkodókat?

Íme néhány:

  • Mi teszi az embert emberré?
  • Milyen lenne az ideális világunk, ha nem lennének a jelenlegi keretek?
  • Mit jelent az, hogy „egészség”?
  • Ha tiszta lappal, régi rendszerek nélkül kezdhetnénk elölről, felnőtt fejjel, hogyan nézne ki egy nap az életünkben?
  • Miben segíthetnek-segítsenek minket a gépek, a Mesterséges Intelligencia?
  • Mi kellene ahhoz, hogy visszaérkezzen a Bizalom az életünkbe: bizalom egymás, bizalom az élet, a közösség és a világ iránt?

Amennyire lehet, kerüljük az ördögi késztetést a cinikus válaszokra! Minden felnőttben van ilyen, olyan könnyű rávágni, hogy  „úgyse”, meg „sehogy” „hú, de magasröptű, engem csak a pénz érdekel”… ezek a humorosnak szánt rövidre zárások valójában elkeseredett félelmet tükröznek – szeptemberben belelazulhatunk, hogy beszéljünk ezekről.

A lerobbanó rendszereink helyett a beszélgetéseink kohójában alakul az új, akkor is, ha nehéz elhinni.

Szeptember türelmi idő a valós, mély beszélgetésekre.

Cover photo credit Damian Markutt

Szilágyi Katalin asztrológus írása

Információ és bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, +36 20 385 9483

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen.