Eseménytelen indulás után hevessé váló július – unatkozni nem fogunk. Figyeljünk oda a tisztításra, tisztulásra, az immunrendszer erősítésére.

Július eleje még eseménytelenül telik, július 10-e után azonban egyre erősödő forrongást tapasztalhatunk önmagunkban, a világban és a természetben is. Július második fele nem lesz egyszerű, sok belső munkára lesz szükségünk a feladataink feldolgozásához. A hatalmi késztetések ismét felerősödnek, az összezördülések gyakoribbá válnak. A hevesebb részek csak július legvégére csengenek le. A sportolásban nagyon vigyázzon mindenki, csak lazán, jól bemelegítve kezdjen bármibe, törés-, és szakadásveszélyes időszak ez. Gyakran hűtsük magunkat fizikailag és érzelmileg is – ez az időszak az immunerősítésnek kedvez minden téren.

JÚLIUSI FORTYOGÁSOK, KÖTÉLHÚZÁSSAL

Remélem, mindenkinek sikerült egy kicsit kipihennie magát a júniusi állóvízben. Június energiái kellemesebbek voltak, kevesebb nagyívű eseménnyel tarkított hónapot ígértek, és ez meg is valósult, bár talán nem lett annyira felszabadult, mint amennyire lehetett volna. A hátrálásban lévő Szaturnusz a háttérben erősíti a felelősségvállalós gondolatokat, és ez nyomasztóan hat a kedélyekre.

Pedig az időjárás kellemesen alakult, sem túl meleg, sem túl esős nem volt – a néhány váratlan „égleszakadást” kivéve, de hát ehhez már hozzászoktunk, lesz még ilyen az elkövetkező években.

Júliusban ismét várhatóak megpróbáltatások. Na nem mindjárt az elején, hogy egy kicsit belerázódjunk a hónapba 😊 A hónap elejét még a Merkúr-Nap együttállás és a Merkúr-Szaturnusz trigon józansága uralja. Felelősségteljes, racionális döntések meghozatalára, tervezésre, ügyintézésre kiválóan alkalmas a hónap első pár napja. Ráadásul a Merkúr-Szaturnusz trigon inkább a szárazabb időnek kedvez, úgyhogy a hónap első felében, amíg a Mars is a tüzes Oroszlánban jár, kevesebb csapadék várható.

Tehát július elejére még jellemző az eseménytelenség, az uborkaszezon, ám az is, hogy kicsit kedvetlenek, vagy túl komolyak vagyunk, nem annyira adjuk át magunkat a „vakációhangulatnak”, mint korábban.

Vannak bizonyos bolygótalálkozások, amelyek enyhe feszültségszintet is generálnak. Egyik ilyen a Mars és a Vénusz közeledő, ám végül nem pontos együttállása, Uránusz kvadrátban. Ez megfűszerezi a férfi-nő kapcsolatokat, történhetnek szakítások (Uránusz kvadrát), de hirtelen ismerkedések is. Mindjárt a hónap elején van telihold (július 3-án), úgyhogy július első néhány napja még nagyon jó arra, hogy romantikus hétvégére utazzunk, vagy csak kellemes programot töltsünk el kedvesünkkel.

Az első komolyabb jelzés, hogy a július azért tartogat számunkra változásokat és nehézségeket, 6-án érkezik: ekkor ugyanis a Hold gyors járásával összeköti a Vénusz-Mars szembenállását a Szaturnusszal. Július 6-a tehát egyfajta „ráutaló nap” lehet arra nézve, milyen eseményeket tartogat számunkra a hónap második, keményebb fele.

A Nagy Változások július 10-én indulnak be.

Ekkor a Merkúr először a Neptunusszal alkot fényszöget (esőt ígér), aztán pedig a Plútóval kerül szembe (szélsőséges időjárás – nagy meleg, nagy esővel jöhet).

Ugyanezen a napon a Mars átlép a Szűz jegyébe, és beindítja szembenállását a hátráló Szaturnusszal, ami a hónap teljes második felére rányomja a bélyegét.

Mit jelent ez? Az akaratok felerősödését és egyben erős korlátozását, egyfajta érzelmi „kötélhúzást” (a januári, éves előrejelzésemben ezt a „Nagy Kötélhúzás” idejének neveztem).

Nagy erővel, nagy hanggal, hangosan magyarázva szeretnénk valamit, amire a Sors beint. Törések, törésvonalak jelennek meg a természetben, a magánéletben, az emberek és nemzetek kapcsolatában, az elfogadás egyre nehézkesebb.

Ezek a nézeteltérések fokozódnak azzal, hogy a Merkúr a következő napon (11-én) belép az Oroszlán jegyébe, ezért a hatalmi harcok, és a kommunikáció hatalmi és erőszakos jellege is erősödni kezd.

15-én a Nap-Uránusz fényszöge egy váratlan fricskával dob egyet a helyzeten, amitől elmérgesedhet, és még harciasabbá válik. Különösen 15-től, amikor már a Nap is elkezd szembe mozdulni a Plútóval.

Nagyon komoly történéseket, elmozdulásokat, változásokat ígér ez a helyzet, aminek egyik kulminációs pontja a 17-i újhold, amely a Plútóval szembenállásban áll fel, de később, 22-23-án is lesz egy kicsúcsosodás.

Milyen események várhatók egy ilyen helyzetben?

  • Magánéletben: veszekedések, viták, hatalmi harcok, akár fizikai agresszióval is. Túlhajszolt sportolásból adódó balesetek, törések, lázas betegségek. Nagyon vigyázzunk a hónap közepén minden sportolással, csak lágyan, lazán, semmit ne hajtsunk túl!
  • Az egészségügyben szív-, és érrendszeri problémák, különösen, ha visszafojtva próbálunk a harag érzésével megküzdeni. Fertőzések, lázas, kiütéses betegségek is jelentkezhetnek.
  • Társadalmi életben: tiltakozások, viták, nézeteltérések, összecsapások. Hatalmi, erőből történő kommunikáció, háborús késztetések, és az ebből fakadó, tüzes jellegű pusztítások, robbanások.
  • Természetben: viharok, tűzesetek, hirtelen feltámadó szelek, vulkánkitörés, geomágneses napviharok, nagy melegből adódó aszály, porviharok.

Sajnos most a Vénusz sem tudja csökkenteni a felhalmozódott feszültségek lecsengését, mert július 23-án hátráló mozgásba kezd.

Az egész őrület kitart nagyjából július 28-ig. Ennek ellenére nem félni kell, hanem felkészülni erre a tisztuló szakaszra, belső munkával, melyről lejjebb még írok.

Tehát a július 14 és július 28 közötti két hétben igyekezzünk „radar alatt” maradni. Lehet-e nyaralni? Hát persze! Csak számítsunk rá, hogy felfokozott hangulatok lesznek a fagyizó-lángosozó előtti sorban, esetleg nagy lesz a forróság, majd hirtelen feltámad a szél. Figyeljünk oda, hogy semmit ne hajtsunk túl, most „nyugdíjas” tempót ajánlok mindenkinek ebben a két hétben. A közlekedésben ilyen időszakban mindig extra óvatosság szükséges!

A társadalmi eseményeket tekintsük úgy, hogy ez a világ átalakulásának része. Az átalakulásra szükség van, és semmilyen átalakulás nem működik úgy, hogy minden ugyanúgy fennmarad, ahogy eddig. Bizonyos dolgoknak, bizonyos kapcsolatoknak, bizonyos intézményeknek meg kell szűnniük, és ez nem megy konfliktusok nélkül.

A világ változik, nekünk is át kell menni a változási folyamatokon, egyénileg és kollektíven is.

Amit tehetünk ebben az időszakban, az az elengedés és a bizalom (nem könnyű, de gyakorolható). El kell engedni azokat a régi mintákat, embereket, helyzeteket, munkahelyeket az életünkből, amelyek már nem szolgálnak minket, és őrizni kell a belső bizalmat arra, hogy mindez egy jó irányú fejlődés első szakasza (akkor is, ha nem így néz ki).

Az egészségügyben járatosak a megmondhatói, hogy sok betegség először rosszabbodási tüneteket mutat, mielőtt gyógyulni kezdene. Egy fertőző, kiütéses gyerekbetegség eleinte nem is látszik, pedig a gyerek már rosszul érzi magát, és fertőzi is a többieket, de mi még nem is tudunk arról, hogy beteg. Aztán megjelennek a kiütések, és az egész egyre rosszabbul néz ki, felfakadó, viszkető, pörkösödő, esetleg gennyes sebekkel – ám épp a legrondább időszak a tisztulást szolgálja, és a gyógyulás felé vezet.

A Mars és a Plútó az immunrendszer jelölői is, a szervezet védekező (Mars) és megújuló (Plútó) energiáit jelölik. Most mindkettő aktívan működésbe lép.

A hónap legvégére kicsit lecsitulnak a kedélyek. Amikor a Merkúr átlép a Szűz jegybe, ugyan szembekerül a Szaturnusszal (csak augusztus 2-án lesz pontos), ami hozhat töréseket, de korlátozást, józanodást, felelősségvállalást, gyógyulást is; kifelé vezet az akarat által vezérelt indulatdömpingből.

KONFLIKTUSMEGOLDÁSOK, IMMUNRENDSZER ERŐSÍTÉS

A hónap közepét-végét uraló fényszögek a konfliktusok elkerülhetetlenségét és fontosságát tolják be a látóterünkbe.

A Halak jegyében hátráló Szaturnusz, és a Bak jegyében hátráló Plútó mindketten jelzik, hogy még sok tekintetben nincsenek megoldva a dolgaink.

Az együttélés érdekében sokszor elkendőzzük a konfliktusokat, nem beszélünk róla. Különösen az ezoterika iránt érdeklődők körében népszerű, hogy „konfliktusok nincsenek”, csak továbblépések, felülemelkedések vannak.

A mostani időszak rákényszerít bennünket, hogy szembenézzünk saját konfliktusainkkal, saját kis életünkben és globálisan is. A konfliktus kikerülése, az ebből származó harag elfojtása sokáig nem jelenthet megoldást, mert beteggé tesz bennünket, a kapcsolatainkat és a Földet is.

Természetesen nyolcmilliárd ember akarata nem érvényesülhet egyszerre, meg kell tanulnunk az akarataink összehangolását és a régi módszerek (pl. háború, erőszak) helyett újak bevezetését.

Egészségügyi hasonlatok jutnak ebben a hónapban az eszembe:

Az antibiotikumok állandó és széleskörű alkalmazása (globális értelemben: háborúk és pusztítás) helyett az immunrendszer erősítésére van szükség, hogy a betegséget ne „legyőzni”,  „leküzdeni” kelljen erőből, hanem már eleve fel se merüljön, mert az immunrendszer végzi a dolgát.

Az immunrendszer antitestjeinek működéséhez hasonlóan járőrözzünk érzelmeinkben, gondolatainkban

Mentális és érzelmi immunrendszerünk erősítésére van most szükség, ehhez szükséges az is, hogy a megfogható anyagi világról kicsit belső világunkra tereljük a figyelmünket. Ha kicsiben, mi magunk elvégezzük és erősödünk, akkor kevésbé lesz szükség a társadalmi összecsapásokra.

  1. Észre kell vegyük azokat a helyzeteket, amelyeket bántónak, dühítőnek, mérgezőnek találunk, akkor is, ha nem egyértelműek, vagy, ha már nagyon régóta leplezzük azokat. Ehhez, az immunrendszer működésének példájára, állandóan pásztáznunk kell a gondolatainkat.

Kérdések ehhez: Mit gondolok valójában erről a helyzetről, amiben vagyok? Hogyan érzem most magam? Van-e valami, ami zavar? Mi az pontosan? Mit szeretnék helyette?

  1. 2. Az érzelmeinkkel most munka van. A haragot, dühöt meg kell élni, de lehetőleg nem pusztító módon, hanem tudatosan oldva munkában, favágásban, úszásban. Ha sikerül oldani, a helyére más érzés (pl. öröm, megnyugvás) jöhet.

Kérdések ehhez: Milyen érzések van bennem? Van-e, amit valójában érzek, de magamnak sem merem bevallani?

Ha a fenti munkák során jött kivitelezendő, megléphető feladat is, amit meg kell tenni (valamit lezárni, valamit eladni, valahonnan kiköltözni, valamiből kilépni stb.), akkor annak most ideje van. Nagyjából novemberig hagy időt ezekre a Szaturnusz, utána ismét elindul előre, és megnézi, mire jutottunk… Érdemes most nyáron intenzíven dolgozni önmagunkon. Hogy pontosan milyen területen, azt az asztrológiai képletünk, a horoszkópunk aktuális állásai megmutatják.

Képzeljük azt, hogy saját érzelmeink tisztításával a világot, a Földet magát tisztítjuk, hogy jó dolgok történhessenek!

Jó munkát mindannyiunknak a meleg nyárban is, ítélkezésmentesen, önmagunkon dolgozva!

A borítóképen az Erta Ale vulkán krátere látható, Etiópiában

Szilágyi Katalin asztrológus írása

Információ és bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, +36 20 385 9483

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen