Május 26-ára virradó éjjel jegyet vált a Jupiter, miután bő egy évig a Bika jegyében járt, ahol a környezetre, az anyagiakra, a természetes és természeti megélésekre, bőségre-szűkségre irányította a figyelmet.

Történt is sok természeti változás, sajnos a harmóniában való együttélés a természettel és egymással kevéssé valósult meg, de a különbségeket a Jupiter felnagyította.

Április végén a Jupiter együtt állt az Uránusszal a Bikában, váratlan események sorozatát indította el.

Mivel a Jupiter alapvetően jó dolgokat szimbolizál az asztrológiában (a régi asztrológusok a “Nagy Jótevőnek” is nevezték), ezért, bár sokféle váratlan természeti és gazdasági esemény történt ebben az évben, minden egyfajta szerencsével járt.

Most az Ikrek jegyébe lép.

Az Ikrek a Jupiter összefogó, felülemelkedő és adakozó természetével éppen szemben elhelyezkedő jegy, tehát itt a Jupiter kevésbé érzi jól magát, túl sokfelé forgácsolódik szét az ereje.

A “mindent is akarunk egyszerre és gyorsan, de sehol sem maradunk sokáig, nem érünk rá egy helyben toporogni” Ikrek jelmondatot felnagyítja, amikor ebben a jegyben halad.

Igyekszik minden, az Ikrek jegy számára fontos területre  jót vinni: ilyen például a széleskörű ismeretszerzés, tanulás; a gyors változások – köztük gyors időjárásváltozás, különös tekintettel a szélre – ; a kommunikáció, az egymással való kapcsolattartás és szövetségek; a technológia, az utazás; a kíváncsiság; az információszerzés és hírközlés, ezáltal az informatika, a szavazás-választás, jövés-menés és a közlekedés.

A következő egy évben – 2025. június 9-ig jár a Jupiter az Ikrekben – tehát ezeken a területeken várható megsokszorozott fejlődés. Reméljük, a MÁV is olvassa ezt az írást, és benne a közlekedés fejlesztésére vonatkozókat 😊

Egy kis előre-, és visszatekintésben érdemes megvizsgálnunk néhány területet, hogy mi történt 12 évvel ezelőtt, amikor a Jupiter az Ikrek jegyben járt – ebből következtethetünk arra is, hogy az elkövetkező évben mi várható:

Időjárás – viharok és szelek

Az Ikrek szélsebes járása (az Ikrek jegy inkább a gyorsaságról ismert, szemben a lassú Bikával) az időjárásra is hatással van, viharokat, szelet kavar – a Jupiterrel pedig mindezt nagyobb méretekben. Ez ugyanúgy igaz a napviharokra, napszélre, mint a szélviharokra.

Az előző Ikrek Jupiter időszakban, 2012-ben volt az eddigi legnagyobb napanyag érkezés a napszéllel – szerencsére elkerülte a Földet (a Jupiter igyekszik szerencsét hozni).

Tornádó az Egyesült Államokban, 2024-ben

2012-ben csapott le az Egyesült Államokra a Sandy nevű, hatalmas erejű hurrikán, amelynek több mint 200 halálos áldozata volt.

Ezenkívül két óriási tornádó is sújtotta az Ikrek Jupiter időszakában Amerikát – 2013. május végén egy F5 erősségű tornádó pusztított Oklahomában, és nem sokkal később egy még ennél is nagyobb tornádót mértek, ami ugyan nem lakott területen alakult ki (köszönjük, Jupiter!), de a valaha a Földön mért legerősebb szelet ekkor jegyezték fel: 476 km/órás szél áramlott ebben a tornádóban.

Az Ikrek Jupiter időszakában tehát számíthatunk nagy napviharokra és szélviharokra, az időjárás és az évszakok gyors változására az egész világban.

Információszerzés-hírközlés-technológia

Ebben az időszakban jelent meg az akkor legújabb Windows, a Windows 8, illetve 2013. májusában történ a Snowden-féle titkos információ-kiszivárogtatás (tipikus Ikrek-Jupiter jelenség: sok információ ömlik rá a közvéleményre).

A média és a marketing tehát, ha lehetséges, még a mostaninál is központibb szerepet kap majd ebben az időszakban. A szavak fontossá válnak – remélhetőleg az Ikrek Jupiter időszakában nem várhatók ehhez hasonló (még a Bika Jupiter finomakat-eszünk időszakában készült) multinacionális marketing-fiaskók 😊

A technológiához és felfedezéshez tartozik, hogy az Ikrek Jupiter 12 évvel ezelőtti tranzitja idején sikerült először 3D-s nyomtatással szerves anyagokból fület nyomtatni – a fül, mint a hallószerv, a kapcsolattartáshoz nélkülözhetetlen (Ikrek).

Így számíthatunk arra, hogy a virtuális valósággal kapcsolatos, látást és hallást segítő eszközök idén is nagyot léphetnek előre.

Barátkozás-társkeresés

Az Ikrek kapcsolatteremtő és társakat, együttműködést kereső jegy, ebben az időszakban tehát minden felfokozódhat, ami társkereséssel, ismerkedéssel kapcsolatos: megsokszorozódhatnak a társkereső app-ok, a kommunikációval, nyelvtanulással kapcsolatos érdeklődés, és – talán a legfontosabb – természetesen a Mesterséges Intelligenciával való kapcsolatteremtés (különösen novembertől, amikor a Plútó az átmeneti hátrálást követően ismét a Vízöntő jegyébe lép). AI áttörése várható mindenütt.

12 évvel ezelőtt új szavak is születtek, ahogy várhatóan idén is fognak: Ikrek-Jupiter időszakban született meg hivatalosan például a “selfie” (szelfi) és a “twerk” szó.

A   “twerk” különösen érdekes, mivel ez egy táncstílus, ami elsősorban a csípő figyelemfelkeltő és hívogató rázogatásából áll: jó tudni hozzá, hogy a csípő és a tompor, mint testrész, a Jupiterhez tartozik, tehát egy társkereső jelleggel gyorsan végzett táncmozdulat (Ikrek) a csípővel (Jupiter) nyilván Ikrek Jupiter időszakban születik meg 😊

Mindenféle kapcsolatteremtés érdekes lehet az Ikrek Jupiter idején, a Földön átívelő, és a Földön kívüli kapcsolatok, felfedezések is előtérbe kerülhetnek, ezért az UFO-témákról több szó esik majd.

Szavazás-választás-szövetségek

2012 a “Nemzetközi Együttműködés” hivatalos éve volt – a nemzetközi együttműködés valóban igazi Ikrek Jupiter célkitűzés, remélhetőleg idén is sokat látunk majd belőle.

Ahogy idén is várható, úgy a legutóbbi időszakban is rengeteg szavazás és választás zajlott a világban, például új pápát is választottak, 2013. márciusában lett a katolikus egyház vezetője Ferenc pápa.

A vezetők és a hatalmi szövetségek kérdésében nagy jövés-menés várható ebben az időszakban.

Utazás-felfedezés-kíváncsiság

2012 olimpiai év volt, Londonba utazott akkor mindenki – ahogy idén Párizsba fog.

Kicsit nagyobb léptékben pedig ebben az időszakban landolt a Marson a Curiosity (Kíváncsiság) nevű Mars-járó, a Voyager (Utazó) nevű űrszonda pedig első intergalaktikus űrszondaként elhagyta a naprendszert, hogy tovább fedezze fel az űrt.

A NASA Curiosity (Kíváncsiság) nevű Mars-járója 2012 augusztusában érkezett meg a célbolygóra

A felfedezéshez tartozik az is, hogy 2012. július 4-én sikerült a CERN részecskegyorsítójában felfedezni azt a részecskét, amit Higgs-bozonnak hívnak – vagyis világunk egyik legkisebb, széthasított darabját (Ikrek jegy – hasítás), ami azonban hozzájárul a Nagy Egész megismeréséhez (Jupiter).

Talán a látogatásokhoz sorolhatjuk a 2013. februárban Cseljabinszkba érkező meteort is…

A Jupiter Ikrek jegyen átvezető, egyéves égi tranzitjával tehát érdekes, izgalmas és felfedező egy évre számíthatunk, sok új dolgot fogunk megtanulni, a kapcsolatteremtések sokkal jobban alakulnak, mint az előző évben.

Különösen az Ikrek jegyűeknek hozhat szerencsét ez az égitest ebben az évben, jó dolgok történhetnek, még az is lehet, hogy meglepetésre felszednek néhány plusz kilót (a Jupiter szereti a bőséget), de nem kell aggódni, az Ikrek úgyis lemozogja 😊

Mindannyiunknak érdemes tehát fókuszban tartani a mozgást, a jóindulattal átitatott nyitottságot, érdeklődést és kíváncsiságot – de a szükséges szelektálást is ebben az időszakban.

Szilágyi Katalin asztrológus írása

További információ és bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, +36 20 385 9483

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen