A Vízöntő Plútó első lépései – rövid asztrológiai áttekintés

Minden év január elején felfokozott érdeklődés kíséri az előrejelzéseket, ez most sincs másképpen. Minden évben érvényes ugyanakkor, hogy asztrológiailag az Új Év csak március 20-án indul majd, a tavaszi napéjegyenlőség idején, a nap Kos jegybe lépésével – addig még az előző év lezárása történik, nagyjából két és fél hónapon át.

Úgyhogy még tart a Mars éve, még két és fél hónapot jó lenne nagyobb háborúskodás nélkül „megúszni”, hogy átlendülhessünk márciusban majd a hatalmi változásokat hozó Nap évébe.

Nehéz, bizonytalanságokkal és rengeteg aggódással teli 2023-at hagyunk magunk után. Sok munka, sokaknak sok küszködés, nagy felpörgések és mégis egy helyben toporgás érzésével telt ez az év. Voltak nagy események, mégsem jött világfordulat…egyelőre. Minden arról szólt, hogy újra és újra, ismételten, döntéshelyzetekbe kerülünk: mit választunk? Mit érzünk sajátunknak? Mi az, ami idejétmúlt, és kimúlni készül az életünkben? Az életet vagy a halált szolgáljuk? A szeretet és megértés vagy az ítélkezés és gyűlölet érzését tápláljuk-e a szívünkben kicsiben (közösségi média hozzászólások) és nagyban (háborúk)?

2024-ben folytatódni fog ez az állandó „vizsgahelyzet”, egyénileg, és az emberiség össz-szintjén is.

Sajnos, a Mars éve számos szinten hozta a háborút, háborús készülődéseket sok országban, sokfelé a Földön, elég, ha csak az egyre elkeseredettebb háborús helyzetre gondolunk Ukrajnában, vagy a véres támadásra és viszontcsapásokra Izrael és a Hamász között… A Genfi Akadémia szerint 110 fegyveres konfliktus volt-van 2023-ban a világban (ebből 45 a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, 35 más afrikai országokban, 21 Ázsiában)…Ezek jelentős részéről a média főcímei nem tájékoztatnak, bár az ott élők életét nagyon is meghatározza.  

Számunkra is érezhetően fájdalmas, hogy Magyarországon is megjelent a háborúra készülődés, több harci eszközt gyártó beruházás nyílt meg, a hadsereg toborzó aktivitása pedig egyre nyilvánvalóbb.

Nagy szükség van tehát arra, hogy minél többen, határozottan képviseljük az emberiség egységét, és a különböző „oldalak” igazsága helyett fókuszunkat az emberiség egészének társadalmi változásaira helyezzük.

A képen a jelenlegi struktúrát alkotó piramis képe egy művészeti alkotás, Shane munkája. Az elképzelt jövőbeli struktúrának a képét a mesterséges intelligencia (ChatGPT) alkotta meg, ahol a fókuszban az Univerzummal való kapcsolat és az emberiség közös, egyenrangú döntéshozása áll

A 2024-es év változások és döntések sorozatának ígérkezik, március 20-át követően pedig egyértelműen a hatalmi struktúrák változásáról szól, legalábbis azok kezdetéről.

Ebben az évben már egyértelműen érezhető, hogy a „régi világ elmúlt vala”;  2024 az új struktúrákra irányítja majd a figyelmünket, és tovább ösztönöz mindannyiunkat egy újabb szemlélet, új társadalmi megoldások és szövetségek kialakítására, életünk minden szintjén.

Mint azt gondolom, mindenki sejti és érzi, 2024-ben sem fogunk unatkozni 😊

Ebben az évben is várhatók olyan égi jelzések, amelyek az egyes változások csomópontjait és váltópontjait mutatják:

Január 20-21: Az Első Nagy Változtató Esemény (Nap,Plútó a Vízöntő jegyébe lép)

Február 13-14: Nagy Valentin-napi Forradalmi Hevület (Mars-Plútó együttállása a Vízöntőben)

Március 8: Váratlan Nőnapi Elektronikus Szikra és Akadály (Mars-Uránusz kvadrát, Nap-Szaturnusz együttállás)

Április 10-től hó végéig:  Tavaszi Ellentámadások és Tiltakozás, Felfokozott Technológiai Újítások (Mars-Szaturnusz együttállás, Jupiter-Uránusz együttállás), áradásokkal gazdagítva (Mars-Neptunusz együttállás)

Május 26: egyértelmű technológiai felfokozottság, egység helyett szétaprózottság (Jupiter az Ikrek jegyébe lép)

Július 15-22:  Váratlan, Hatalmas Fordulat, Hatalmi Változásokkal No.1 (Uránusz-Mars együttállás, Nap-Plútó szembenállás)

Augusztus 27:  A még megmaradt régi struktúrák lebontásának kezdete (Plútó utoljára lép vissza a Bak jegyébe, szűk három hónapra)

November közepe: Hatalmi csatározások No.2, Technológiai változásokkal (Nap-Uránusz szembenállás, Mars-Plútó szembenállás)

2024 tehát a technológia további előretöréséről és buktatóiról, valamint  a hatalmi struktúrák változásáról, az ehhez köthető csatározásokról és tiltakozásokról szól majd.

Közben persze mindenki éli saját életét, és a fenti hatásoknak megfelelően folyamatosan állást foglal, döntéseket hoz: mit képvisel? Milyen jövőt szeretne?

A Bika jegy vége felé járó Uránusz egyre erősebb üzeneteket küld arról, hogy változik az anyaghoz, és az anyagiakhoz, és a technológiai forradalomhoz való hozzáállásunk is – akár szeretjük ezeket, akár nem, szembesítve leszünk, és meg kell hoznunk saját, egyéni állásfoglalásunkat, döntéseinket. Új kezdeményezések indulnak útjára, új hozzáállásokkal, melyek jelentősen változtatnak majd a társadalom szerkezetén is.

Mindezek közben, természetesen, lesz néhány pihenősebb szakasz is, amikor erőt gyűjthetünk, rendezhetjük sorainkat és gondolatainkat.

Hogy ne csak sodródjunk az eseményekkel, ahhoz nagyon fontos, hogy jól ismerjük saját magunkat (önismeret), tisztában legyünk azzal, hogy mit akarunk és miért, mit szeretnénk hozzátenni (nem elvenni) a világhoz-világból.

A kép illusztráció, a ChatGPT mesterséges intelligencia által alkotott fiktív kép arról a világról, ahol a középpontban a Föld sorsa, a természet és az emberiség közös egysége áll.

Vagyis, NEM azzal kell tisztában lenni, hogy mit NEM akarunk – ezeken felesleges gondolkodni – azt kell látnunk, pontosan magunk előtt, hogy ha már elkerülhetetlenül változás van, akkor MIT szeretnénk magunk előtt látni? És ebben a képben, önmagunkon kívül, helyet kell biztosítanunk másoknak, nyolcmilliárd másik egyénnek is… ez is egy nagyon fontos megfontolás. Bármennyire is kényelmes az elitre mutogatni, a Vízöntő jegyben járó Plútó a tömegekről szól, nem az elitről.

Izgalmas, további újdonságot és változásokat hozó évünk lesz. Várjuk kíváncsisággal és lendülettel!

Szeretettel kívánok mindenkinek Boldog Új Évet!

Cover photo credit Shondaland

Szilágyi Katalin asztrológus írása

További információ és bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, +36 20 385 9483

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen.